Emocionalne razpoke

Apr 13, 2022

 - Napisal Alex Marinković

Play
Mute

Emocionalne razpoke se zacnejo ze zelo zgodaj. Priblizno od nasega rojstva pa vse do nasega 5 ali 7leta. Sprva ga formira nasa druzina ter okolica v kateri odrascamo. Kasneje z tem filtrom mi filtriramo zivljenje in ga dojemamo po tej podobi, ki nas je formirala v nasi mladosti. Sedaj pa nam ni jasno zakaj v odnos " priklicemo " taksnega partnerja, ki nas zavraca ali custveno ne podpre.

Potem mislimo, da ko se bomo znebili te veze bomo nasli boljsega partnerja. V nasi glavi ze imamo zgodbo kaj v resnici hocemo ampka vedno znova se ponovi zgodba z enakim ali pa malo drugacnim priukusim Ko zacnemo z delom na sebi vidimo da ni nic kar se nam je zgodilo samoumevno in da resnicno dobimo tisto kar nase sebstvo izraza.

Ko zacnemo ozavescati ta pogojevanja velikokrat vidimo da niso nasa in da si jih mi nismo izbrali. Prisla so z naso druzino in pa potem tudi skozi okolico. Ko podelamo, ozavestimo stvari ne da se spremeni samo odnos v nasi druzini temvec se spremeni kompletna slika ter dozivljanje do nase druzine. Enostavno receno celo zivljenje dobi drugacen smisel in je tako zavedno spremenjeno

Oglejte si druge Pisanja