Kaj je meditacija?

Apr 11, 2022

 - Napisal Alex Marinković

Play
Mute

Veliko nacinov in ptistopv poznamo, ki nas lahko popelje do meditativnega stanja. Ampak kaj resnicno pomeni meditacija? Meditacija je ko v trenutku vse odpade in se znajdete v cistem zavedanju nepremikajoce se zavesti iz kater vse izhaja in se tudi razblini. To je nepremicno se zavedanje sedanjega trenutka taksnega kot je. Ko vse vec zacnemo bivati v nasem sebstvu potem postane vsak nas korak, dejanje in pa tudi govor meditativen kar pomeni, da delujemo resnicno iz srzi nasega sebstva, ki mu lahko recemo tudi duhovno srce.

To ne pomeni, da ne boste vec izkusali preizkusenj v vasem zivljenju. Sele takrat se v resnici zacne prava pot prebujanja. Obstaja takojsnje prepoznanje tega kar smo, ki nam sigurno spremeni pogled na mnoge stvari ampak to ni koncni cilj. Lahk tudi recem, da koncni cilj ne obstaja. Ker, ce bi bil to koncni cilj vi vec tukaj ne bi obstajali. Dokler smo zivi se bodo misli ter cloveske funkcije nadajevale. Ampak ko se vsakic vse globlje in globlje spoznavate vse te vase identifikacije tega sveta dobivajo drugacen pomen za vas same. Zacnete opazati, da stvari ki se vam dogajajo niso vec osebne kot so bile prej.

To pomeni, da ste ze na poti prebujanja ter opazovanja zivljenja iz drugacne perspektive kot prej. Vse vec in vec dolecenega umska pogojevanja ter prepricanja odpadejo, vse vec in vec se boste zavedali prisotnosti sedanjega treneutka. Ko se to zacne dogajati ratate introspektivni kar pomeni, da je vsak vas trenutek meditacija. Ni samo zacasno stanje ko se vsedete meditirati temevec postanete ziva meditacija, ki se ne prekine 24/7.

Oglejte si druge Pisanja