KAJ SE ZGODI KO SE MOC SRECA Z NEMOCJO

Jun 7, 2022

 - Napisal Alex Marinković

Play
Mute

Kaj ima moc opraviti z nemocjo se verjetno sprasujete. Vsak bi pomislil, da, ko se pocutimo nemocne, nam primankuje moci ali vec samozavesti, da bi prebrodil situacijo v kateri smo se znasli.

Nemoc lahko obcutimo velikokrat v nasem zivljenju. Najveckrat se zgodi takrat, ko smo v nekem precepu. Recimo, da imate druzinsko podjetje in delate ze od maldosti v tem podjetju. Starsi seveda velikokrat pricakujejo, da bodo otroci prevzeli druzinsko podjetje in tako nadaljevali z poslom. Potem, nekako pride cas, da bi se mogoce sprobali v kaksni drugi dejavnosti in sedaj se pojavi dilema kako to povedati svojim starsem na najbolj miren ter vljuden nacin. Potem zacnete premlevati in zacneti dvomiti v odlocitev. Kaj ce mi ne bo uspelo, ne zelim delati ocetu in mami toliko skrbi, ko imam vse ze na pladnju. Ampak neka sila te se vedno sili v razmisljanje in ti daje nove ideje kaj bi vse lahko storil, ko bi odsel na svojo pot. In tukaj se ponavadi zakomplicira nase zivljenje. To pomeni, da smo razpeti med prepricanjem, dolznostjo in pa zeljo ki jo imamo.

Ce to nekako traje predologo, se sigurno srecamo z nemocjo. Fant, ki je prisel do mene je imel podobno situacijo v svojem zivljenju. Mislil je, da potrebuje moc, da bi sel lahko naprej. Ko sva se poglobila v izprasevanje se mu je pocasi zacelo svitati kje je razpet. Povedal je, da ima obcutek, da je razpet med dvema svetovoma. vedno mi je omenjal, da dobiva nove ideje in se jih veseli realizirati ampak ga nekaj vedno vlece nazaj in mu odvzema moc. Zato sem ga vprasal kaj v resnic zeli? Povedal mi je da si zeli iti naprej. Sam ni vedel, kaj se v resnici dogaja ampak, ko sva nadaljevala z delom mu je od enkrat postalo jasno, da ga vlece njegovo prepricanje nazaj.

Prepricanje, da more zadovoljiti svoja starsa, ker polagata vse karte samo na njega. To je seveda bilo veliko breme za njega samega in zato se je znasel v situaciji, v kateri ni nasel izhoda. Na videu se seveda lepo vidi ko sva zdruzila dve realnosti skupaj se je v trenutku moral srecati z nemocojo in se pocutiti nemocnega. Ko se je to odvilo in je padel skozi nabita custva ter zgodbe, ki si jih je pripovedoval je na kncu obcutil mir. Vprasal sem ga kaj si v resnici zeli in mi odgovoril, da si samo zeli mir.

Tukaj vidite, da je zelja postala popolnoma drugacna kot prej. Prej ni zelel obcutiti nemoci in je bila zelja da zeli biti mocen. Ko je padel skozi obcutek nemoc je spoznal globljo raven svoje biti, ki je izzareval mir. Na posnetku se jasno vidi njegova fiziologija telesa kako se odziva na novo spremembo. Videli boste kako telo rata bolj mirno, dihanje se spremeni ter nasmesek na obrazu pojavi. Taksna sprememba se lahko zgodi samo pod enim pogojem. Pogoj je iskrenost, zelja ter odprtost.

P.s. Vedno bezimo od nasih custev in zahajamo v stare zgodbe, ki si jih pripovedujemo leta in leta. Mislimo, da ko bomo enkrat spremeni zgodbo v nasi glavi se bo spremenilo tudi nase zivljenje. Kaj ce vam recem, da odloziti vsako zgodbo samo za en kratek trenutek in dovolite resnici pogledati v oci. Resnici, ki obstaja ze pred prvo vaso zgodbo se pred vasim imenom. Resnici se pred prvo mislijo JAZ SEM. Ce ste pripravljeni in imate goreco zeljo spoznati sebe potem se ustavite v razmiljanju in si dovolite obcutiti sebe, kot razocarane, prestrasene, ljubosumne, ne dovolj dobre itd. Ko si dovolimo obcutiti vse to, smo vedno ngrajeni s strani nasega sebstva, ki se vedno izraza v nasem telesu kot mir in radost.

Oglejte si druge Pisanja