Zelel sem si ljubezni ter potrditve!

May 6, 2022

 - Napisal Alex Marinković

Play
Mute

Kregala sva se skoraj vsak dan. "Vsakic je imel nekdo prav" Nisva videla celega bistva najinega krega. Vsak dan je bilo samo se huje besedni dvoboj se je nadaljeval tudi v grobih besedah. Na koncu sem obcutil obup in nisem videl vec nikakrsnega smisla. Porodilo se je vprasanje ali je to sploh zivljenje, ki si ga zelim?

Vsedel sem se na stol in zacel z samoisprasevanjem. Z vsakim vprasanjem sem potonil se globlje v neko praznino, ki me je goltala in goltala. Nisem vedel kam sploh grem in kaj se bo v resnici sploh zgodilo. Bilo mi je popolnoma vseeno v tistem trenutku, ker sem hotel zvedeti resnico za vsako ceno. Vsakic ko sem " tonil " so zacela prihajati custa na povrsje. Pred tem jih sploh nisem niti zaznal ali opazil, ker sem obcutil samo neko obup. Na koncu sem odkril, da je obup povezan z potlacenimi custvi iz nase preteklosti. Tako je sprva priplavalo na povrsje custvo jeze, nato custvo nezadostnosti in pa nekaj slik iz preteklosti, ter na koncu prisel ta veliki bum in to je bil strah pred tem da ne bom ljubljen! V trenutku sem dojel, da vse to kar se dogaja izhaja iz strahu da ne bom ljubljen zato sem se vedno boril in hotel dokazovati svojo moc in svoj prav, da bi lahko sebi nekako potrjeval namisljeno ljubezen, ki si jo je ego sam skreiral. Ko sem resnicno penetriral skozi paleto custev sem na koncu obcutil popolni mir ter popolno ljubezen do vseh zivih bitji na tem planetu.  To ni bila ljubezen, ki je prihajala iz moje egocentricnosti temvec vseobsegajoca ljubeze, ki je prezemala vsaki kotek mojega telesa. Takrat sem resnicno dojel, da brezpogojna ljubezen nikoli ne isce potrditve tako kot mi vsi to pocnemo. Ljubezen samo daje in se brezpogojno siri. Edina prepreka, da jo v tem trenutku ne obcutimo je zaradi nasega uma in pa custev, ki se prepletajo in tvorijo zgodbo in pa potem se povezavo te zgodbe, ki si jo pripovedujemo. Ce pogledamo sonce, ki sije na zemljo in nam daje hrano, toploto ter zivljenje na tem planetu, nam nikoli ni reklo, da smo mu kaj dolzni. Sije brezpogojno na vse ljudi in ne dela nobenih razlik. Vse kar se nam dogaja v teh tezkih casih je lahko za nas blagoslov ali pa se vecji strup. Odvisno je pa seveda od nas samih kam v resnici v tem trenutku usmerjamo naso pozornost. Ce dajemo pozornost nasemu egu, ki si pripoveduje ter izmislja zgodbe bomo to krepili. Ce pa smo pripravljeni zvedeti resnico za voljo nas samih ter nasega miru, potem boste tudi v teh casih nasli svoj notranji mir ter izpolnjenost ne glede na to kaksna situacija se nahaja zunaj vas. Na kratko povedano ne boste ztrev spleta okoliscin, ki se dogajajo, ki nam trenutno sploh ni jasno kaj se dogaj niti nikoli ne bomo izvedeli kaj se je v resnici dogajalo. Vsak bo imel neko svojo teorijo in izkrivljeno resnico o tem kaj je res in kaj ne. Zdaj je samo se na nas samih. Ali zelimo biti srecni ali pa zelimo imeti prav in debatirati o tem kaj je res in kaj ne. Resnicno se pocutim blagoslovljenega, ker to znanje ki ga imam sedaj lahko delim tudi z drugimi.  Stranke mi porocajo, da so zaceli dojemati zivljenje popolnoma drugace kot prej. Sedaj vidijo v tezkih situacijah priloznost za rast in niso vec zrtve svojih misli ter custev. To vodi posledicno do vecjega miru ter ljubezni.

Ali ste imeli tudi vi kaksno podbno izkusnjo ali preblisk, ki vam je spremenil zivljenje? Napisete lahko v komentar spodaj.

P.s. Rad bi se zahvalil tudi vsem mojim uciteljem, ki sem jim sledil leta in leta in tako pripomogli k mojemu osvobajanju ter delu, ki ga opravljam sedaj.

Oglejte si druge Pisanja