Oponašati druge ali tekmovati z drugimi, vedno zgrešimo esenco našega bitja. Vsak od nas je unikaten  in žalostno je videti, da nekateri želijo biti kot drugi. Že iz besed se sliši, da nismo prvi temveč želimo biti drugi. Nič ni narobe se učiti od drugih ali biti motiviran s strani nekoga. Večji problem je, ko želimo postati, takšni kot oni. Žal pa je ta vloga že zasedena!

Ko nam ne uspe in smo razočarani zaradi neuspeha imitacije, izkušamo jezo, frustracijo in pa celo obsojamo svet, ker nam ne uspeva. Enostavno nam ni uspelo zato, ker smo zgrešili resnično esenco našega sebstva. Kopija Rolexa bo vedno kopija Rolexa, nikoli ne bo original. Morate biti resnično pripravljeni stopiti iz te cone udobja oponašanja in biti resnično vi. To ledeni kri v naših žilah, ker ne vemo ali nas bo okolica sprejela. A ko resnično sprejmeš sebe takšnega kot si, drugo sploh več ni pomembno, ker se nehamo ukvarjati z tujim mišljenjem. To je resnična SVOBODA!

Vedno bo tako, da nekaterim boste vzor ali jim boste všeč, drugi vas bodo obrekovali z vseh možnih strani. Ampak na koncu je popolnoma vseeno, ker tisti, ki to počne, se sooča s svojo prispodobo, ki jo ima v svoji glavi in izhaja iz svojega filtra prepričanja. V življenju ni skoraj nič na prvi pogled TO, kar mislimo, da je. Tudi, če vas ne marajo zaradi tega, kar imajo v svoji glavi, je to njihov problem in ne vaš. Vaš postane takrat, ko se bojite biti vi in delujete na ta način, da ugajate drugim, da vas bi imeli radi in imeli o vas prijetno misljenje. Žal temu ni tako in nikoli ne bo.

Nikoli ne bomo izvedeli, kaj si nekdo misli o nas in nikoli ne bodo povedali, kaj si resnično mislijo. Zato je popolnoma vseeno. Ko boste vi resnično vi, se bo prah sigurno dvigoval nad vami. In tudi to je ok. Saj veste kaj pravijo, za dobrim konjem se vedno dviguje prah. Ampak konj je samo konj in se ne ukvarja s tem, kako ga vidijo drugi.

(Visited 35 times, 1 visits today)