Satsang

Play
Mute

Satsang


Satsang v sanskritu pomeni srecanje z resnico. Resnico, ki je neomajna vseobsegajoca se prisotnost, ki nima teze osebnosti.

Da bi prisli do taksnega spoznanja je potrebno imeti goreco zeljo in voljo do same resnice. Zivimo zivljenje dualnosti ter locenosti in to nam povzroca trpljenje, ki mu pravimo JAZ in moj svet.

Ko pridemo na satsang je potrebno izpostaviti vse. Vse, za voljo resnice! Da bi spoznali kdo smo, moramo najprej videte kaj nismo. Da bi videli kaj nismo, moramo biti resnicno iskreni z samim seboj in si povedati resnico tocno taksno kot je v danem trenutku.

Velikokrat se bojimo povedati naso resnico, ker, ko smo kdaj povedali kar obcutimo ali kako dozivljamo svet, smo bili nesprejeti ali obsojani s strani bliznjih prijateljev ter sorodnikov. Zato smo vajeni lagati sebi ter drugim, da bi bili videni ter sprejeti.

Znotraj sebe pa se vedno trpimo, hkrati pa vemo globoko v sebi, da temu ni tako in si lazemo znova in znova ter si pripovedujemo zgodbe taksne in drugacne, da bi se pomirili ter obcutili sprejetost s strani sveta v katerem zivimo.

Da, bi se koncalo trpljenje za samega cloveka, si je potrebo priznati, da si lazemo in tako izpostaviti svojo resnico v katero verjamem ne glede na to kaksna je. Seveda, za to je potrebna zrelost, ter zelja za resnico!

Na Satsangu je dobrodosla vsaka vasa zgodba, vsaka vasa nejasnost, ki jo nosite globoko v vasem srcu. Na Satsangu se mora resnicno izpostaviti vse. Vse za voljo resnice.  Vsak, ki ima dovolj pretvarjanja in laganja samemu sebi je nastopil cas, da odkrije pravo resnico. Resnico, ki ne nosi teze osebnosti in je vedno sveza in radostna bit tvojega sebstva. Taka resnica ni pogojena z strain sveta v katerem zivimo in je ultimatna resnica tvojega sebstva ki mu pravim pravi JAZ.


Prihajajoči dogodki

BODI INTIMEN S TEM KAR JE

Ulica Jana Husa 1, 1000 Ljubljana

December 4, 2022
-
December 4, 2022
Vsak si želi biti srečen. To je univerzalna komponenta človeškega stanja in se morda zdi tako samoumevna, da ni vredna pozornosti. Tudi tisti, ki se močno sovražijo ali izvajajo nasilje nad drugimi, lahko izsledijo nagon nazaj do najgloblje neizpolnjene želje po sreči.
Več Podrobnosti

POTOPI SE V TISINO SVOJEGA SEBSTVA

Ulica Jana Husa 1, 1000 Ljubljana

October 29, 2022
-
October 29, 2022
Na srecanju bomo zaceli z meditaciji v tisini. Nato bom zacel z spontanim govorom, ki bo lahko izzvala dolocena vprasanja na katera bom odgovoril ali vas pa poklical k razresevanju.
Več Podrobnosti