Satsang

Play
Mute

Satsang


Satsang v sanskritu pomeni srecanje z resnico. Resnico, ki je neomajna vseobsegajoca se prisotnost in nima teze osebnosti.

Ampak, da bi prisli do takega spoznanja je potrebno imeti goreco zeljo in voljo do same resnice. Zivimo zivljenje dualnosti ter locenosti in to nam povzroca trpljenje, ki mu pravimo jaz in moj svet.

Ko pridemo na satsang je potrebno izpostaviti vse. Vse za voljo resnice. Da bi spoznali kdo smo, moramo najprej videte kaj nismo. In da bi videli kaj nismo moramo biti resnicno iskreni z samim seboj in si povedati resnico tocno taksno kot je.

Ce je resnica, da se ne cenim in ne spostujem je to v temu trenutku moja resnica. Ne pravim, da je to tvoja ultimatna resnica ampak je resnica, v katero verjames v tem trenutku in ti povzroca trpljenje.

Velikokrat se bojimo povedati naso osebno resnico, ker vedno, ko smo kdaj povedali kar obcutimo ali kako dozivljamo smo velikokrat bili nesprejeti ali obsojani z strain drugih. Vajeni smo lagati sebi ter drugim samo zato da bi bili videni ter sprejeti.

Znotraj sebe pa velikokrat trpimo in vemo globoko v sebi, da temu ni tako in si lazemo znova. Da bi se koncalo trpljenje za samega cloveka, si je potrebo priznati, da si lazemo in tako izpostaviti svojo resnico v katero verjamem ne glede na to kaksna je.

Na Satsangu je dobrodosla vsaka vasa zgodba, vsaka vasa nejasnost, ki jo nosite globoko v vasem srcu. Na Satsangu se mora resnicno izpostaviti vse. Vse za voljo resnice.  Vsak, ki ima dovolj pretvarjanja in laganja samemu sebi je nastopil cas, da odkrije parvo resnico.

Resnico, ki ne nosi teze osebnosti in je vedno sveza in radostna bit tvojega sebstva. Taka resnica ni pogojena z strain sveta v katerem zivimo in je ultimatna resnica tvojega sebstva ki mu pravim pravi JAZ.


Prihajajoči dogodki

Satsang v Mariboru

Maribor, Slovenia

May 15, 2022
-
May 30, 2022
Kratek opis dogodka
Več Podrobnosti

Satsang v Ljubljani

Ljublana, Slovenia

May 1, 2022
-
May 10, 2022
Kratek opis dogodka
Več Podrobnosti